Opplev en sol som aldri går ned!

I de nordlige deler av Norge skaper klodens aksekrengning, i kombinasjon med dens bane rundt solen, en forlengning av dagslys om sommeren. Resultatet er en sol som aldri går ned ? herav navnet midnattssol. I de nordligste delene av Norge kan midnattssolen oppleves fra midten av mai til slutten av juli.

Det er bevist at UV-stråler stimulerer menneskehjernen til å frigjøre serotinin. Med andre ord – sollys gjør mennesker glade. Forestill deg da hvordan midnattssolen påvirker mennesker som oppholder seg i Nord-Norge om sommeren. Naboer besøker hverandre til langt på natt. Golfere spiller 18 hull klokken tre om morgningen. Romantiske par nyter lidenskaplige netter iscenesatt av den lave, evigvarende solen. Mennesker og natur blomstrer av liv.

I de sørlige delene av Norge finnes det ikke midnattssol, men du vil allikevel oppleve lange dager med solnedgang så sent som kl 22.30. I Australia har man et uttrykk som heter «den magiske timen.» Uttrykket beskriver den siste timen før solen går ned. En time med varmt og behagelig lys. Denne typen lys vil du også oppleve her. Hele kvelden. Besøker du Norge om sommeren vil du altså ikke oppleve magiske timer – du vil oppleve magiske kvelder.

Det er bevist at kun få minutter med sollys gjør mennesker lettere til sinns. Forestill deg da, en sol som skinner døgnet rundt!