Warning: include(D:\webs\w65256\wp-content\plugins\wp-super-cache/wp-cache-base.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in D:\webs\no.moss-ship.www\wp-content\plugins\wp-super-cache\wp-cache.php on line 72

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'D:\webs\w65256\wp-content\plugins\wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.;C:\php\pear') in D:\webs\no.moss-ship.www\wp-content\plugins\wp-super-cache\wp-cache.php on line 72

Warning: include_once(D:\webs\w65256\wp-content\plugins\wp-super-cache/ossdl-cdn.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in D:\webs\no.moss-ship.www\wp-content\plugins\wp-super-cache\wp-cache.php on line 92

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening 'D:\webs\w65256\wp-content\plugins\wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.;C:\php\pear') in D:\webs\no.moss-ship.www\wp-content\plugins\wp-super-cache\wp-cache.php on line 92
Selvstyrende bil fra Stanford - Moss ship

Selvstyrende bil fra Stanford

Etter at Stanford vant DARPAs robotbil-konkurranse i fjor har jeg egentlig gått og ventet på selvstyrende privatbiler. Men jeg trodde vi måtte vente mye lengre enn dette. Vel og greit at DARPA-bilene kjørte seg selv milevis gjennom ørkenen, men på trafikkerte motorveier?

Vel. Jeg tok litt feil. Denne Hondaen, Accord ADAS, kjører selv. Du må riktignok sitte i førersetet og ta på rattet hvert tiende sekund for å bekrefte at du er der og følger med (den piper – sikkert irriterende), men dette er et stort fremskritt. Bilen er basert på to systemer – Adaptive Cruise Control (ACC) og Lane Keep Assist System (LKAS). De holder avstanden til bilen foran med radar, og holder bilen midt i kjørefeltet ved hjelp av et videokamera. Alle Hondas bilder vil ha ADAS innen 2016. Jeg håper bare de kan lukeparkere for meg også.

Be Sociable, Share!