Selvstyrende bil fra Stanford

Etter at Stanford vant DARPAs robotbil-konkurranse i fjor har jeg egentlig gått og ventet på selvstyrende privatbiler. Men jeg trodde vi måtte vente mye lengre enn dette. Vel og greit at DARPA-bilene kjørte seg selv milevis gjennom ørkenen, men på trafikkerte motorveier?

Vel. Jeg tok litt feil. Denne Hondaen, Accord ADAS, kjører selv. Du må riktignok sitte i førersetet og ta på rattet hvert tiende sekund for å bekrefte at du er der og følger med (den piper – sikkert irriterende), men dette er et stort fremskritt. Bilen er basert på to systemer – Adaptive Cruise Control (ACC) og Lane Keep Assist System (LKAS). De holder avstanden til bilen foran med radar, og holder bilen midt i kjørefeltet ved hjelp av et videokamera. Alle Hondas bilder vil ha ADAS innen 2016. Jeg håper bare de kan lukeparkere for meg også.