Cruiseferie i Norske havner

Et førtitalls havner tar imot cruiseskip i Norge, og behovet for havneplass øker og forandres settersom cruisenæringen vokser. Norske havner jobber stadig for å forbedre tilbudet og invitere turister inn til havnebyenes rike kultur og ferieopplevelser. Her kan du lese om et knippe av dem.

Havnen i Moss ligger i Oslofjorden og la grunnlaget for byens framvekst. Moss og området rundt har en mengde fine strender, en rik industrihistorie og en voksende kunstscene. Her kan man late seg på stranden, se samtidskunst på Galleri F15, eller sykle en tur i skog og kystområdet.

Stavanger har en av Norges viktigste havner med mer enn 50 000 anløp per år. Som tredje største byområde med over 200 000 innbyggere har Stavanger mange aktiviteter og opplevelser å by på. Her kan man se Petroleum-museet, Prekestolen, og man kan rusle i den sjarmerende gamle bydelen av hvitmalte hus mellom smale gater og små broer.

Til Trondheim kommer årlig mellom 40 og 50 000 cruiseturister. Byen ble grunnlagt i 997 og fremveksten knyttes til naturhavnen på vestsiden av Nidelvas utløp der de flatbunnede vikingskipene kunne ankre opp. Trondheim har flotte shoppingmuligheter, severdigheter som Domkirka og Munkholmen, og store friluftsområder.

Tromsø er Norges sjette største cruisehavn og er plassert midt mellom Nordkapp og Lofoten. Her finner man forbindelser til Svalbard, Russland og Arktiske regioner. I Tromsø by kan man gå på opplevelsessenteret Polaria, prøve seg på glassblåsing, eller dra på hvalsafari.

Norges flotte kystlandskap og mange fjorder gjør cruise i Norge til en uforglemmelig ferie. Alle årstider har noe å by på for cruiseturister, som den skiftende naturen langs fjorden om høst og vår, sommerens magiske midnattssol, og vinterens nordlysopplevelser.